Escultura Terra i foc
(Barcelona | Sant Ramon - Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Escultura Terra i foc (Foto: Anna Corcoll, 2020)

Barcelona - Escultura Terra i foc (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJoan Gardy-Artigas
Situació Av. Diagonal, 621
Terra i foc és una peça monumental (15 metres), encarregada per la Caixa i inaugurada l'any 1983, de Joan Llorens Gardy, més conegut com a Joan Gardy-Artigas.

De formigó vermell - la terra- amb una pàtina daurada a la part superior -el foc-, amb formes orgàniques i ascendents i una base bifurcada que li fa de peanya. Tant l'ús de la línia corba, l'ús de l'or com el tipus de base són recurrents en l'obra de Gardy (Excrescència, Porta per a una ciutat...). Quan es va instal·lar el tramvia es va haver de desplaçar uns metres a la seva localització actual.

A prop podem trobar Dias de junio V, una obra de mida molt inferior de l'artista Pablo Palazuelo, que s'enfronta al mateix propòsit, destacar per contrast amb la massa negra i rectilínia de les torres de l'arquitecte Coderch, però amb un estil totalment diferent, es podria dir que gairebé oposat.