Torre Casacuberta
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Av. Tibidabo, 56

Barcelona - Av. Tibidabo, 56 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJoan Rubió Bellver
Situació Av.Tibidabo, 56 / Lluís Muntadas, 2
Obra de l'arquitecte Joan Rubió Bellver (Reus, 1870 - Barcelona, 1952) per a Hermenegild Casacuberta, dels anys 1906-1907. Situada en un solar a fort desnivell que va obligar a la construcció d'un important mur sobre l'Avinguda Tibidabo, fet de maçoneria de pedra amb buidada amb arcs ogivals de maó vist. L'alçada del terreny sobre el carrer fa que la a casa assoleixi una forta presència, reforçada per una composició massissa, que juga amb els volums i les teulades i un acabat auster, gairebé sense ornamentació, tret dels perfils de les obertures. Això malgrat que la restauració feta en època contemporània li ha atorgat un aire força més edulcorat.