Farmàcia de la Llana
(Barcelona | Santa Caterina - Barcelonès)

Barcelona - Farmàcia de la Llana. Arc del segle XIII

Barcelona - Farmàcia de la Llana. Arc del segle XIII (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusEstabliment comercial
Situació Plaça de la Llana, 11
En aquest local hi ha una farmàcia, almenys, des de l'any 1857, quan pertanyia a Josep Saló. Algunes fonts apunten a l'existència de la farmàcia des de 1600 -la farmàcia Saurina- tot i que altres indiquen que era al carrer de la Bòria. L'any 1864 va ser adquirida per Teodor Aviñó i Boix, del qual va passar a la seva filla, casada amb Josep Cases i Valls, inventor d'un medicament conegut com la solució Cases, que es va vendre a tota Europa. El negoci va continuar amb el nét, Josep Cases i Aviñó, i els seus descendents. L'any 2015 la titular era Lourdes Vázquez. El 2019 va ser adquirida per Zoila Agramonte.

De l'interior destaca l'arc de descàrrega medieval, datat al segle XIII: La decoració exterior i el mobiliari, que es conserven en molt bon estat, són de l'any 1910.