Carrer de la Flor del Lliri
(Barcelona | Santa Caterina - Barcelonès)

Barcelona - Carrer de la Flor del Lliri

Barcelona - Carrer de la Flor del Lliri (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Flor del Lliri / Corders
El carrer de la Flor del Lliri deu el seu nom a un hostal que hi hagué a la confluència d'aquest carrer amb el de Corders, on ara hi ha uns edificis del segle XVIII-XIX. Aquest hostal, documentat des de 1444, va gaudir de molta fama i era el preferit pels foresters adinerats que sojornaven a la ciutat. També s'hi allotjaven les dides que venien a Barcelona a oferir-se per alletar els fills de les dones de classe alta. Una popular i sinistra llegenda diu que el propietari d'aquest hostal havia disposat uns llits que es plegaven a mitjanit deixant atrapats als hostes, als quals se'ls robaven els diners i se'ls esquarterava. I, per acabar-ho d'adobar, de la seva carn se'n feien unes delicioses mandonguilles.

D'aquest hostal en resta un tram d'arc de mig punt, tapiat amb carreus irregulars procedents, segurament, del primitiu edifici, i l'arrencada d'una doble arcada que volava sobre el carrer o potser formava part de l'estructura de la planta baixa.