Font de Santa Caterina
(Barcelona | Santa Caterina - Barcelonès)

Barcelona - Font de Santa Caterina (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorEnric Miralles / Benedetta Tagliabue
Situació Colomines, 3
Situada al mur que tanca per la banda de mar el mercat de Santa Caterina. Forma part d'una mena de mural que es va dur a terme l'any 2006, posteriorment a la reforma del mercat, i vol recordar la tradició de venir a buscar aigua procedent del pou de l'antic convent, a la qual se li atribuïen poders miraculosos. El seu disseny recorda la forma del bacallà perquè les antigues piques, semblants a les que s'han incorporat a la font, eren utilitzades, segons la tradició, pels venedors de peix salat. Pel que fa al mur, les formes del mural estan fetes amb pedres del convent derruït