Casa Joan Llimona
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - La casa Llimona amb les seves veïnes

Barcelona - La casa Llimona amb les seves veïnes (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJosep Masdeu Puigdemasa, m.o.
Situació Av. Tibidabo, 73 / Eduard Fontseré, 14
Xalet unifamiliar de grans proporcions, construït com a torre d'estiueig l'any 1906. Situat a la part alta de l'avinguda del Tibidabo, en un solar amb fort pendent que fa necessari l'establiment de terrasses amb un important mur de contenció sobre el carrer. Aquest mur està coronat amb una balustrada classicista. La decoració de les façanes, en canvi, respon plenament al gust modernista, amb uns relleus de perfil sinuós i temàtica vegetal engalanant les obertures. La remunta d'un àtic sobre el terrat ha deformat completament l'aspecte original de la casa.