Casa de l'Avinguda Tibidabo, 71
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Av. Tibidabo, 71, al centre (Foto: Albert Esteves, 2020)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Av. Tibidabo, 71 / Eduard Fontseré, 12
Torre unifamiliar d'estiueig construïda l'any 1915 sobre un solar amb un fort pendent. La casa està situada a un nivell molt més elevat que el carrer, damunt d'una terrassa a dos nivells, a la qual s'accedeix mitjançant una doble escalinata. La casa està concebuda dins d'un estil que recorda l'arquitectura parisenca de l'École des Beaux Arts, molt en la línia de la moda que el Noucentisme començaria a imposar a partir dels anys vint. L'element dominant és la massissa torre cantonera, d'aire casteller, coronada amb una coberta cònica revestida d'escames de ceràmica. L'acabat és d'estuc, imitant carreus.