Casa del carrer Corders, 9
(Barcelona | Santa Caterina - Barcelonès)

Barcelona - Corders, 9

Barcelona - Corders, 9 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Corders, 9
Edifici en cantonada, de la segona meitat del segle XVII, que ocupa part del que fou l'Hostal de la Flor del Lliri. Consta de planta baixa (força alterada) i quatre pisos, tres dels quals tenen balcons amb llosanes de ceràmica. L'interès de la façana radica en els seus esgrafiats. Ramon Nonat Comas, en el seu treball de l'any 1912 sobre els esgrafiats, els descriu de la següent manera: En el intermedio de las aberturas, desde el cuerpo de la planta baja, se desarrolla un plafón que alcanza hasta el piso tercero. En el centro de su altura aparece un florón de simpático dibujo, acompañado por arriba y por abajo de unos motivos de ornamentación atractiva. Algunos años atrás fue restaurada la casa, y el antiguo trabajo del esgrafiador recibió un colorido verdoso claro, probablemente recuerdo del que ya antes tenía. La restauración fue cuidadosa.