Monument a Sant Joan Baptista de La Salle
(Barcelona | Bonanova - La Salle - Barcelonès)

Barcelona - Col·legi La Salle Bonanova

Barcelona - Col·legi La Salle Bonanova (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorAlexandre Falguière (original)
Situació Pg. Bonanova, 8, entrada al col·legi la Salle
Està situat a l'entrada del Col·legi La Salle Bonanova, dedicat al seu fundador. Consta d'un pedestal de pedestal de pedra, obra de Pere Carbonell, damunt del qual hi ha l'estàtua del sant en la seva representació habitual, al costat de dos nens. L'autor del model original va ser el francès Alexandre Falguière (1651-1900) i posteriorment ha estat reproduït, tant en marbre com en bronze, nombroses vegades per ser ubicat als diversos centres de l'orde. A la Salle Josepets, podem veure un grup escultòric pràcticament idèntic. El monument, originalment de marbre, va ser erigit l'any 1914 i restaurat l'any 1942. La versió actual és de l'any 2011.