Cementiri de Sant Gervasi: Panteó Rosés-Ricart
(Barcelona | Bonanova - La Salle - Barcelonès)

Barcelona - Cementiri de Sant Gervasi. Panteó Rosés-Ricart

Barcelona - Cementiri de Sant Gervasi. Panteó Rosés-Ricart (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorLeandre Albareda / Josep Reynés (escult.)
Situació Camí del Cementiri de Sant Gervasi, 4 -8
Tomàs Rosés Ibboston va néixer a Liverpool l’any 1883 en el si d'una important família d'industrials tèxtils i metal·lúrgics. L'any 1914 ell i els seus germans van heretar la fàbrica de teixits de cotó Rosés i Cia que, a partir de 1921, va quedar únicament a les seves mans. L'any 1929 va ser elegit president del F.C. Barcelona i l'any següent va fundar la Banca Rosés. Va morir l'any 1948.

El panteó va ser projectat l'any 1901. Està concebut com una ampla plataforma, tancada amb una barana de forja amb la planta del cascall, al centre de la qual hi ha un pedestal amb un àngel amb les ales obertes que assenyala un llibre sagrat, esculpit per Josep Reynés.