Casa Miquel Diumenjó
(Barcelona | Sant Agustí - Barcelonès)

Barcelona - Tantarantana, 8 (Foto: Albert Esteves, 2013)

EstilRomanticisme
AutorAntoni Rovira Trias
Situació Tantarantana, 6-10
D'aquest edifici, de dimensions notables, amb façana a Tantarantana i Allada Vermell, que va ser completament rehabilitat l'any 1990, només el tram central manté la tipologia original. És un edifici de planta baixa i quatre pisos, amb grans obertures d'arc rebaixat, a la planta baixa, tret de la porta principal, que és de punt rodó. A la llinda hi ha un relleu amb les lletres MD i l'any 1862. La façana està decorada amb plafons esgrafiats d'estrelles i cintes amb sanefes sobre fons blau.

L'edifici original corresponia només al número 8 i el seu promotor era Miquel Diumenjó (o Dumanjó), d'aquí les inicials MD. L'arquitecte fou Antoni Rovira i Trias. La rehabilitació la va fer el Patronat Municipal de l'Habitatge, a càrrec de l'arquitecte Pere Giol*.

*Font: Octavià Alexandre