Casa del Forn de la Fonda
(Barcelona | Santa Caterina - Barcelonès)

Barcelona - Tarròs, 6

Barcelona - Tarròs, 6 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Tarròs, 6 / Forn de la Fonda, 2
Segons el Catàleg del Patrimoni, aquest edifici, amb portals de grans proporcions i estructures molt antigues a la planta baixa, podria ser un dels hostals o fondes que han donat nom al carrer Forn de la Fonda. Se sap que l'any 1579 el carrer es deia, valgui la redundància, carrer de la Fonda. És probable que aquesta fonda disposés d'un forn, que va acabar sent més popular que el mateix hostal. Altres fonts, en canvi, relacionen el nom del carrer amb un alfòndec que hi havia hagut en aquest sector.

Octavià Alexandre ens indica que la finca actual és el resultat de l'annexió i reedificació de tres parcel·les (incloent-hi el jardí) executada per Magí Barrera, ciutadà honrat de Barcelona, entre 1685 i 1710 (data de la seva mort). A través d'una sèrie d'herències, va passar a mans del noble Vicenç Antoni de Figuerola i de Vilana, que el 1771 la va establir en emfiteusi al corredor de canvis Josep Taxonera. Aquest la va fer reformar i hi va instal·lar el seu magatzem. El 1843, el notari Ramon Taxonera va fer construir el tercer pis amb finestres d'obrador, i posteriorment s'hi instal·là una fàbrica tèxtil.