Edifici Les Amèriques
(L'Arboç - Baix Penedès)

L'Arboç - Edifici Les Amèriques

L'Arboç - Edifici Les Amèriques (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Major, 43
Edifici construït el 1923 que mostra la seva cantonada arrodonida entre els carrers Major i Missers. La planta noble és recorreguda per una balconada seguida amb balustres de pedra. Les obertures s'ornamenten amb una ampla motllura i decoració floral. La planta baixa ha estat molt alterada en ubicar-hi un establiment comercial. L'element més característic és, tanmateix, l'estàtua de Colom situada al capdamunt de l'edifici, còpia a escala, en fusta de caoba, de la que hi ha a Barcelona i que va ser realitzada pel seu mateix autor, Rafael Atché. Aquesta rèplica va figurar al pavelló del fabricant de tabacs local Josep Gener a l'Exposició de 1888. Quan el palau Gener es va vendre als salesians l'estàtua va passar al seu actual propietari, que la va situar al seu actual emplaçament als anys cinquanta.