Casa Mateu Cuyàs
(Barcelona | Santa Caterina - Barcelonès)

Barcelona - Princesa, 27 (Foto: Albert Esteves, 2020)

EstilRomanticisme
AutorFelip Ubach
Situació Princesa, 27
Amb l'obertura del carrer Princesa, l'any 1852, l'Ajuntament de Barcelona va iniciar l'expropiació de part de la casa de Mateu Cuyàs i Roig, al carrer de l'Esgrima. L'edifici es va enderrocar totalment, i el 1854, Cuyàs va presentar el projecte del nou edifici, obra del mestre d'obres Felip Ubach*.

La façana és simètrica i està estructurada en tres nivells. A baix, la planta baixa i l'entresòl, concebuts com una unitat, amb cinc obertures molt altes, d'arc carpanell. El cos central enclou els tres primers pisos, el principal amb balcó corregut i els altres amb balcons individuals. Entre les obertures hi ha falses pilastres capçades amb capitells corintis. Aquests fan de suport d'una cornisa que separa el quart pis, amb un acabat d'estuc amb especejament horitzontal, obert amb finestres balconeres.

*Font: Octavià Alexandre