Rellotge de sol
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Rellotge de sol de la plaça Reina Maria Cristina

Rellotge de sol de la plaça Reina Maria Cristina (Foto: Anna Corcoll, 2020)

AutorEduard Farré, Carme Segura / Quim Deu
Situació Plaça Reina Maria Cristina
Rellotge de sol analemàtic de 1997, amb uns autors per la part funcional -Farré i Segura- i un altre per la formal, Deu. Cal posicionar-se en el lloc adient per tal de saber l'hora solar, fent la funció que faria l'agulla. És una proposta lúdica i participativa, amb exemples que es remunten al segle XVI (Bourg-en-Bresse).

De formigó, alumini, bronze i asfalt tenyit. Segons Deu, se situa a la confluència de dues vies, Diagonal i Carles III, com una al·legoria de l'encreuament d'un meridià i un paral·lel terrestres i es completava amb altres elements que es van perdre en una reforma del paviment.