Can Selva
(Santa Coloma de Gramenet - Barcelonès)

Santa Coloma de Gramenet - Can Selva (Foto: Albert Esteves, 2018)

Santa Coloma de Gramenet - Can Selva (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1997)

Santa Coloma de Gramenet - Can Selva (Foto: Josep de Cabanyes -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, 1930)

Situació Major, 44
És una casa pairal del segle XVIII que durant el segle XIX, quan era propietat de la família Ribó, va arribar a posseir una gran extensió de terra. Concebuda inicialment com a edificació aïllada, a finals de segle va ser utilitzada com escola. Posteriorment, la seva necessària adaptació a l'entramat urbà va comportar fer-hi una notable transformació.

Té tipologia basilical -tot i que li manca un cos- amb planta baixa, pis i golfes, i coberta a dos vessants. La façana, arrebossada, té portal adovellat de punt rodó, finestres amb llinda i brancals de pedra i tres obertures de punt rodó en el pis superior, damunt les quals hi ha un rellotge de sol.