Pintures murals de la plaça Major
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - Pintures murals de la plaça Major. Cartell in situ (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorCarles Arola
Situació Plaça Major
L'any 2014, l'artista Carles Arola va pintar dues façanes de la plaça Major amb la seva tècnica de trompe-l'oeil, simulant portes, finestres i balcons, amb personatges relacionats amb la vila. En una de les façanes estan representats els fills adoptius i predilectes del municipi: Joan Viñas Bona, Joaquín Ruíz-Giménez, Josep Maria Vilaseca Sabater, Pere Rosselló Blanc, Jaume Aymar Ragolta, Francisco Luís Gamón Boldoba, Artur Mundet Carbó, Pere Caner Estrany i Josep Fort Ripoll. També hi figuren diverses persones especialment representatives en la vida de la Plaça Major, com són Amadeu Serch Mestre, Ignacio Lara Sánchez, Maria Vila Castelló, Ramona García Gispert, Rosina Castelló, Maria Vilar Bonet, Quimeta Vert Moner i Lluís Galí Coll.

L'altra façana és la del Cercle Calongí i en ella es representen els principals músics nascuts o vinculats al poble. Hi apareixen Lluís Moreno Pallí, Adrià Sardó Parals, Josep Colom Molla, Jaume Esteve Homs, Juli Esteve Homs, Agustí Faig Pericay, Miquel Faig Solana, Josep Mercader Corriols, Josep Pijoan Galceran, Enric Vilà Armengol, Amadeu Cuadrado Alguacil, Enric Dalmau Carbonell, Antoni Ros-Marbà i Ricard Viladesau Caner.

Cal dir que, amb aquesta intervenció, a més de retre homenatge a motes persones relacionades amb el poble, la plaça Major ha millorat enormement la seva estètica, donant relleu a unes façanes que no tenien gens d'interès i conformant un conjunt de gran atractiu.