Can Barceló
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - Can Barceló

Calonge - Can Barceló (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer Josep Tarradellas, 23
Situada al barri de Puigtavell, és una antiga masia datada l'any 1670, modernament habilitada com a hotel. Pere Caner, en el seu article sobre les masies de Calonge la descriu en aquests termes:

L'entrada està coberta per volta amb les llunetes característiques de l'arquitectura pagesa calongina. A la planta baixa a més hi ha el celler, la cuina amb uns fogons de pedra molt originals d'una sola peça, el menjador i dos rebostos. Al darrere, la pallissa i les corts pel bestiar. Al pis, la sala, les cambres i el graner, al davant de la casa, un pati que era tancat amb parets de pedra i comunicat per dos portals; l'era anava encarada a migdia. Les terres, en pla inclinat, descendeixen per la vall de Bitller i estan dedicades als cereals, vinya, olivera i horta que es rega per una mina molt abundant. Els propietaris també censaren algunes terres fins a la riera de la Ganga, corrent on les vaques del mas s'anaven a abeurar.

Pere Caner - Les Masies de Calonge (contribució a l'estudi de la pagesia calongina), Annals de l'Institut d'Estudis Gironins, 1972