Cementiri de Calonge
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - Cementiri

Calonge - Cementiri. Sepulcre Mariana Roura

Calonge - Cementiri. Sepulcre Mariana Roura (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Avinguda dels Països Catalans, 25J
El primer cementiri de Calonge estava situat, com era habitual, al costat de l'església parroquial. Al segle XVIII va ser traslladat al barri de Sant Nazari, als afores del poble. Finalment, l'any 1899 es va construir un nou cementiri, entre Calonge i Sant Antoni, al costat de l'antiga carretera de Palamós. És un recinte de planta rectangular, amb la capella a la part posterior i un portal d'entrada d'estil eclèctic. Cal destacar algunes sepultures, com la de Mariana Roura, obra de Pere Pascual Bagué, i algunes làpides de l'escultor local Antoni Delgado.