Bola de moure el món
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - Bola de moure el món

Calonge - Bola de moure el món (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Enllaç amb l'autovia C-31
És l'enorme esfera metàl·lica que va presidir el port del Fòrum de les Cultures, que es va celebrar a Barcelona l'any 2004, i que formava part de l'espectacle Moure el Món. Un cop acabat l'esdeveniment ningú sabia què fer amb ella. El Port de Barcelona va desestimar quedar-se-la, a causa de les seves grans proporcions. Finalment se la va endur l'Ajuntament de Calonge, que va decidir situar-la a la sortida de l'autovia, entre les dues localitats de Calonge i Sant Antoni. Es va inaugurar al nou emplaçament l'any 2005.

L'esfera està dividida en dotze peces que es movien per l'impuls d'uns cilindres hidràulics i pretén simbolitzar els ponts que s'han de construir per fer moure el món des del diàleg. Té un diàmetre de 25 m i pesa 150 tones.