Monument als Jardins Patrici Clara
(Calonge | Sant Antoni - Baix Empordà)

Calonge - Monument als Jardins Patrici Clara

Calonge - Monument als Jardins Patrici Clara (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Jardins Patrici Clara. Avinguda de Puigcerver
Monument ofert a la vila pel calongí Patrici Clara i Carles, nascut al carrer Major l'any 1858, fill d'una família d'industrials tapers, mestre i escriptor, que va arribar a ser alcalde de Calonge. Els seus fills, Hèctor i Oliveri, van morir molt joves. A la mort del segon, a trenta anys, va decidir oferir un monument a la seva memòria, que va anomenar Armariet de Cultura perquè té una cavitat amb una porteta de metall on deixar llibres per intercanvi. Té esculpida la frase següent: Vianant, siguis qui siguis, vinguis d'on vinguis i pensis com pensis, si estàs cansat, reposa, la vila de Calonge t'ofereix aquest seient. A l'altra cara fa un elogi dels paisatges de la vila. Hi ha inscrita la data de 1923.