Restes de les muralles de Cruïlles
(Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura - Baix Empordà)

Cruïlles - Restes de les muralles

Cruïlles - Restes de les muralles (Foto: Albert Esteves, 2020)

Cruïlles - Restes de les muralles (Foto: Lluís Bonet Garí -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, entre 1913 i 1930)

Situació Cruïlles. Carrer del Raval
El petit nucli de Cruïlles, amb el seu castell al bell mig, estava envoltat d'una muralla, que al segle XV es va fer servir de mur per les cases que es van construir a l'interior. D'aquella muralla hi ha diversos vestigis, el més notori una torre de planta quadrada que conserva encara les espitlleres i que protegia un dels portals de la vila closa. Resseguint el perímetre exterior del recinte podem trobar altres restes, algunes potser d'època romànica però la major part molt més tardanes.