Escultura d'homenatge a August Puig (Monells)
(Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura - Baix Empordà)

Monells - Escultura d'homenatge a August Puig

Monells - Escultura d'homenatge a August Puig (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorMarcel Martí Badenes
Situació Monells. Passatge del Doctor Oliva
August Puig i Bosch (Barcelona, 1929 - 1999) va ser un destacat pintor, pioner en l'abstracció a tot l'Estat. Arrelat a Monells, on va fixar el seu taller i la seva residència, va contribuir de manera decisiva al renaixement i restauració del poble, als anys setanta. Amb ell van confluir a Monells un nombrós grup de creadors que s'autoanomenaven La república independent d’artistes, molts dels quals van comprar i restaurar cases del poble que estaven ruïnoses. Poc després de la seva mort, l'any 2000, l'escultor Marcel Martí va fer una escultura en homenatge, prop d'on era el seu taller. Hi ha un cartell que recorda les seves paraules: El veritable sentit de l’art es troba en l’ànima del poble.