Església de l'Assumpció o de la Purificació. Portada sud
(Bossòst - Val d'Aran)

Bossòst - Església de l'Assumpció o de la Purificació. Portada de migdia

Bossòst - Església de l'Assumpció o de la Purificació. Portada de migdia (Foto: Albert Esteves, 2020)

Bossòst - Església de l'Assumpció o de la Purificació. Portada de migdia (Foto: Vicent Miralles, 2023)

Bossòst - Església de l'Assumpció o de la Purificació. Portada de migdia (Foto: Juli Soler Santaló - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya -, 1907)

Situació Carrer d'era Glèsia
El portal de migdia, que és ara l'accés natural perquè afronta a la plaça, és d'estructura més simple i però de factura més acurada. Està format per tres arcs apuntats en degradació, amb un escacat sobresortit a manera de guardapols. El timpà està decorat amb un crismó i la llinda amb relleus vegetals de formes ondulades. Es pot datar a la primera meitat del segle XIII.