Passeig deth Grauèr
(Bossòst - Val d'Aran)

Bossòst - La Garona, amb el passeig deth Grauèr a l'esquerra

Bossòst - La Garona, amb el passeig deth Grauèr a l'esquerra (Foto: Albert Esteves, 2020)

Bossòst - Passeig deth Grauèr. Postal anys setanta

Situació Passeig deth Grauèr
El passeig deth Grauèr, articulat a la riba esquerra del riu Garona, amb els seus característics plàtans i til·lers, és el símbol del Bossòst modern, amb una clara influència gascona en la seva configuració. Va ser urbanitzat al segle XIX.

Joan Obiols Puigpinós, al seu llibre El desert verd, el descriu així: «Eth Grauèr» és un passeig esplèndid —el millor de l'Aran, probablement—, subratllat pel riu Garona i per la carretera que va i ve de França i de la resta de la vall. «Eth Grauèr» és essencialment un espai turístic i comercial, fresc i bellugadís, que encarna el Bossòst del final del segle vint i del principi del segle vint-i-u, que veu com s'apaguen els últims pagesos i que el turisme s'ha fet amo de la vila.