El poble de Canejan
(Canejan - Val d'Aran)

Panoràmica de Canejan (Foto: Albert Esteves, 2020)

Canejan. Panoràmica sobre la vall

Canejan. Panoràmica sobre la vall (Foto: Albert Esteves, 2020)

Canejan, al fons a la dreta

Canejan, al fons a la dreta (Foto: Juli Soler Santaló - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya -, 1907)

Canejan

Canejan (Foto: Juli Soler Santaló - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya -, 1907)

Canejan

Canejan (Foto: Josep Puntas - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya -, anys vint, segle XX)

Situació Ctra. de Canejan, des de Pontaut
Situat a l'extrem nord de la Vall, és un poble enlairat sobre un esperó que domina tota la vall, accessible des de Pontaut per una carretera força revirada. És un petit nucli de carrers costeruts. S'han perdut algunes de les seves cases més notables, com la casa Seirat -que conserva només una torre medieval- o la de Benosa. L'església parroquial va ser molt modificada a començament del segle XIX. Per la seva situació (906 m) des de molts indrets del poble es poden contemplar unes magnífiques panoràmiques.

El lloc de Canejan està documentat des de 1278. Durant els segles XIII i XIV s'escrivia indistintament com Caneia, Canigano o Caneianum.