Casa Joan Bares
(Arres - Val d'Aran)

Arres - Casa Joan Bares

Arres - Casa Joan Bares (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Arres de Jos. Carrer de Sant Fabian, 5
Situada en un lloc central d'Arres de Jos, amb façanes als quatre vents, és la casa més notable del poble. Consta de planta baixa, pis i humarau. Aquest té la particularitat d'estar obert amb les tradicionals llucanes però, a més, amb boques de llop situades més enlaire. L'eix central de la façana principal està emmarcat entre dues pilastres que enllacen amb la cornisa motllurada fent efecte de capitells. Hi ha dues pilastres semblants a les cantoneres. La porta és de llinda monolítica, amb incisió conopial bisellada i una llegenda amb el nom del propietari, Pedro Joan Bares, i l'any 1816.