Arres de Jos
(Arres - Val d'Aran)

Arres de Jos

Arres de Jos

Arres de Jos

Arres de Jos, amb la desapareguda església de Sant Joan

Arres de Jos, amb la desapareguda església de Sant Joan (Foto: Juli Soler Santaló - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya -, 1907)

Situació Carretera d'Arres de Jos
InterèsEspecial interès Interessant
Arres està dividit en dos nuclis separats però molt propers, arrapats a la falda de la muntanya de Sasseuva. El nucli inferior, anomenat també Arres de Jus o Arres de Baish, està constituït per un grapat de cases i bordes que formen amb prou feines un parell de carrers. És un conjunt harmònic d'edificis tradicionals, molts d'ells alçats o refets al segle XIX, i la major part rehabilitats en època contemporània.

El poble tenia dues esglésies, situades molt a prop, la de Sant Joan i la de Sant Fabià, d'origen romànic. La de Sant Joan, que podem veure a la fotografia de 1907 i de la qual hi ha molt poca informació, va desaparèixer en data indeterminada.