Mina Victòria
(Arres - Val d'Aran)

Arres - Mina Victòria

Arres - Mina Victòria (Foto: Joan Sànchez Sabé, 2014)

Situació Pista Mina Victòria. Accés des d'Arres de Sus
L'aprofitament miner de la Vall està documentat des del segle XVII però la seva explotació industrial s'inicia a mitjan segle XIX i, de forma intensiva, a partir de 1910. La mina Victòria, on s'extreia zenc i plom, va ser la més productiva de la Vall, fins al seu tancament, l'any 1953. Hi van arribar a treballar entre 100 i 150 persones.

La visita a la mina permet endinsar-se a la galeria Sacòsta (on la temperatura és de 9 °C), conèixer els diferents mètodes d'extracció i veure les instal·lacions accessòries, com les balances, i els edificis on vivien els obrers i el capatàs.

La ruta per accedir a les mines surt de la plaça Major d'Arres de Sus i fa un recorregut d'uns 5,5 km d'itinerari amb fort pendent, però fàcil i ben senyalitzat. També es pot arribar en cotxe fins a la bassa d'Arres i fer una ruta circular més curta, d'uns 3 km.

Informació i reserves:
MUSÈU DERA VAL D’ARAN