Arres de Sus
(Arres - Val d'Aran)

Arres de Sus

Arres de Sus

Arres de Sus

Situació Carretera d'Arres de Sus
Situat una mica més amunt d'Arres de Jos, al mateix vessant de la muntanya de Sasseuva, forma un petit agrupament de cases l'origen del qual es remunta a l'antiguitat llunyana. El seu aspecte actual és, tanmateix, fruit de la represa que va afavorir tota la Vall al segle XIX. D'aquella època són els grans casals que ara hi podem veure. A la llinda d'un d'ells hi podem llegir la data de 1827.

A Arres de Sus, igual que a Arres de Jos, hi havia hagut dues esglésies, la de Sant Pere i Sant Pau, que encara es conserva molt reformada, i la de Sant Sernilh (o Sant Sadurní), situada al final del carrer homònim, que també tenia un origen medieval. Les seves restes van ser utilitzades en la construcció d'algunes de les cases del poble.