Làpida medieval
(Es Bòrdes - Val d'Aran)

Es Bòrdes - Làpida medieval

Es Bòrdes - Làpida medieval (Foto: Albert Esteves, 2020)

Es Bòrdes - Làpida medieval (Foto: Antoni Bartomeus - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya , 1905)

Situació Església de la Mare de Déu del Roser
Al costat de la porta de l'església de la Mare de Déu del Roser hi ha encastada una làpida sepulcral procedent del Castell Lleó, datada al segle XV. Mostra el dibuix molt esquemàtic d'un cavaller, amb la seva espasa i un lleó coronat sota els peus. Al voltant hi ha una llegenda on diu Hc jhacet Stephs. De Merriaco, filius Stephi. De Merriaco. Cuiaia. (cuiius anima) requiescat in pace.

Com podem veure en la fotografia de l'Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya, l'any 1905 ja estava situada en el lloc on és ara.