Llosa medieval a Cò des de Sauador
(Es Bòrdes - Val d'Aran)

Es Bòrdes - Llosa medieval a Cò des de Sauador (Foto: Albert Esteves, 2020)

Es Bòrdes - Cò des de Sauador

Es Bòrdes - Cò des de Sauador (Foto: Albert Esteves, 2020)

Es Bòrdes - Llosa medieval a Cò des de Sauador, abans de la restauració

Es Bòrdes - Llosa medieval a Cò des de Sauador, abans de la restauració (Foto: Maria Pau Gòmez Ferrer - Invarquit.gencat.cat-, 1991)

TipusElement singular
Situació Carrer deth Saut
Damunt la porta d'aquesta casa, restaurada modernament, es conserven dues peces de marbre que podrien tenir origen medieval. La més alta mostra un perfil en forma de campana amb una creu a l'interior i dibuixos esquemàtics a l'exterior. Té inscrita la data de 1799, però aquesta inscripció podria ser afegida en construir-se la casa. La peça inferior és més clarament medieval, probablement del segle XIII. Es tracta d'una roseta sexifòlia inscrita en un cercle, un motiu habitual en monuments religiosos i funeraris.

Com podem veure en la fotografia de 1991, abans de la restauració les dues peces es trobaven invertides.