Els Forns
(Breda - La Selva)

Breda - Els Forns

Breda - Els Forns

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació Carrer Sant Iscle, 29
Breda té una antiga tradició terrissaire i ceramista que es remunta, almenys, al segle XV, tot i que la primera referència documentada és de 1583. L'any 1705 ja existia la Confraria dels Ollers i el 1777 el Gremi de Terrissaires. L'any 1790 hi havia a Breda 44 mestres terrissers. Amb molts alts i baixos, la producció ceràmica s'ha anat mantenint fins als nostres dies.

El centre culturals Els Forns està ubicat en un antic obrador de ceràmica, del segle XIX, que comptava amb dos forns moruns per coure la terrissa. Compta amb una exposició permanent dedicada a la terrissa bredenca i dues sales dedicades a exposicions temporals.