Porta de l'antiga capella de l'Hospital de Sant Sever
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Antiga capella de l'Hospital de Sant Sever

Barcelona - Antiga capella de l'Hospital de Sant Sever (Foto: Anna Corcoll, 2019)

Situació Palla, 19-21
De l'antiga capella de l'Hospital de Sant Sever, fundat l'any 1412 per mossèn Alomar, es conserva només la porta renaixentista, que té gravada la data de 1562. Està incrustada en un edifici de començament del segle XIX. La porta està perfilada amb una doble motllura, damunt la qual hi ha tres escuts, el del mig sostingut amb dues figures humanes. Al pis superior hi ha tres fornícules amb una composició coneguda com a serliana-, transformades en finestra, on fins a l'any 1937 hi havia les imatges de sant Oleguer, desapareguda, flanquejada per dos orants, aquests conservats al MNAC, obres atribuïdes a Pere Oller.