Institut Josep Serrat i Bonastre
(Barcelona | Putxet - Barcelonès)

Barcelona - Marquès de Santa Anna, 6 (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusEdifici escolar
AutorJosep Goday Casals (reforma)
Situació Marquès de Santa Anna, 4-6
Edifici construït a mitjan segle XIX, adquirit l'any 1900 per Antoni Jover Puig i que, des de 1908, acollia l'Escola Municipal d'Arts i Oficis de Gràcia. Adquirit per l'Ajuntament l'any 1920, va ser reformat l'any 1920 per Josep Goday (Mataró, 1881 – 1936), un dels arquitectes més destacats del Noucentisme, la intervenció del qual es fa palesa sobretot a l'interior de l'edifici. S'hi va instal·lar l'Escola Complementària d'Oficis Abat Oliba, que després de 1952 es va dir Institut Josep Serrat i Bonastre, en honor a l'enginyer industrial vinculat a l'ensenyament tècnic-professional durant el període republicà. L'any 1961 es va convertir en escola de formació professional.