Església dels Sagrats Cors
(Barcelona | Putxet - Barcelonès)

Barcelona - Església dels Sagrats Cors

Barcelona - Església dels Sagrats Cors (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Av. República Argentina, 230
Pertany a la congregació religiosa dels Sagrats Cors i Adoració Perpètua del Santíssim Sagrament (Sagrats Cors Picpus), establerta a Barcelona des de l'any 1927. És un edifici força amagat perquè queda ensorrat respecte al carrer i l'entrada al temple es fa des d'un passatge interior, a través d'un portal neoromànic. Té una nau molt ampla, de poca alçada, il·luminada a través de vitralls. Va resultar molt malmesa l'any 1936*, i refeta als anys quaranta.

“Inventario de los edificios de carácter religioso del territorio de la audiencia de Barcelona con expresión de su destino actual. Generalitat de Catalunya año 1938”: Misioneros del Sagrado Corazón de la Avenida de la República Argentina 230. De reciente construcción, a pesar de ser una iglesia y una residencia muy disimuladas y casi catacumbarias, no fue respetada por los revolucionarios, siendo incendiadas y saqueadas, y abriéndose una ancha fosa en el centro de la iglesia principal. Incluso han sido arrancadas las piedras del enladrillado. La puerta está abierta y el abandono y desolación son completos.