Pisos gaudinians
(Barcelona | Avinguda Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Passeig de Sant Gervasi, 59-61 (Foto: Valentí Pons, 2011)

Barcelona - Passeig de Sant Gervasi, 59-61 (Foto: Valentí Pons, 018)

AutorRicard Roura Goicoechea
Situació Pg. de Sant Gervasi, 59-61
Edifici construït el 1972, projectat per l'arquitecte Ricard Roura Goicoechea (1924-2009). A diferència de les construccions adotzenades dels anys setanta, aquest edifici pretén ser un homenatge a Gaudí, prenent com a referència la Pedrera del passeig de Gràcia. Valentí Pons ho descriu molt bé al seu blog sobre Modernisme: Podem veure la disposició de la façana obliqua amb corbes i contra corbes en la forma dels balcons, uns miradors centrals que la divideixen en dues parts i que dirigeixen la vista al capdamunt de l'edifici on s'alça una esvelta xemeneia central i unes mansardes que oculten uns apartaments superiors. L'ús d'un mosaic de tessel·les recorda el joc cromàtic del trencadís.*

*Valentí Pons Toujouse. Blog Modernisme. (https://vptmod.blogspot.com)