Villa Matilde i jardins de Portolà
(Barcelona | Putxet - Barcelonès)

Barcelona - Portolà, 6. Jardí

Barcelona - Portolà, 6. Jardí (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusEdifici escolar
Situació Portolà, 6 / Claudi Sabadell, 1
InterèsEspecial interès Interessant
Antiga torre d'estiueig denominada Villa Matilde, construïda a començament del segle XX i modificada l'any 1925. Està formada per dos cossos molt diferenciats, un més alt que l'altre, i un jardí que va baixant de nivell, seguint el pendent del terreny. Destaca especialment la decoració esgrafiada, de formes i colors delicats, que es fa molt present al voladís -de forma convexa- i als plafons del coronament. Va allotjar el Col·legi Major Montseny i després el Centre L'Alba.

Els jardins, remodelats l'any 2009, coneguts com els jardins de Portolà, estan oberts al públic i són un veritable oasi de tranquil·litat dins el brogit urbà del barri del Putxet.

Abans de la urbanització d'aquest sector, duta a terme per iniciativa de Rosa de Portolà i Guinart (1821-1890), casada amb el terratinent Casimir de Gomis i de Ros i que en tenia la propietat, eren uns camps de vinyes.