Cal Xeco
(L'Albagés - Les Garrigues)

L'Albagés - Cal Xeco

L'Albagés - Cal Xeco (Foto: Albert Esteves, 2020)

L'Albagés - Cal Xeco (Foto: Carles Betriu Reñé -invarquit.cultura.gencat.cat--, 1982)

Situació Carrer Santiago Rusiñol, 4
Aquesta casa, construïda l'any 1868, pertanyia a Miquel Rey Cuadrat, el qual, en aquella època, era també propietari del castell. La tipologia de les pedres de la façana de la casa indica que van ser extretes del castell, probablement de la part superior de les torres. De fet, a l'alçada del segon pis, es pot observar el monograma del monestir de Poblet, que havia posseït el castell durant molts segles.

La casa consta de planta baixa i tres pisos, el més alt concebut com a galeria. Com podem veure a la foto antiga, les dues finestres del segon pis havien estat cegades i van ser reobertes modernament.