Cooperativa del Camp
(L'Albagés - Les Garrigues)

L'Albagés - Cooperativa del Camp

L'Albagés - Cooperativa del Camp (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Plaça de Catalunya, 1
La primera cooperativa de l'Albagés, amb el nom de la Fraternal, va ser constituïda l'any 1919 per dotze socis, presidits per Enric Bar Cuadrat. Inicialment, les olives es premsaven al molí del Mas Roig però poc després es van adquirir les premses d'aquest molí per instal·lar-les a la cooperativa. Durant la Guerra Civil i els anys posteriors, la cooperativa va deixar de produir i va passar una època difícil, fins a l'any 1947, quan es reprèn l'activitat i el nombre de socis comença a créixer fins a depassar el centenar. Als anys seixanta s'amplia l'edifici i s'adquireix nova maquinària.

L'edifici està format per diversos cossos, fruit de les ampliacions dutes a terme al llarg dels anys. De la façana principal en destaquem l'emmarcament de la porta i les finestres fet amb maó vist. El perfilat de les finestres recorda els portals de les cases antigues.