(Granyena de les Garrigues - Les Garrigues)

Granyena de les Garrigues - Casa de 1569

Granyena de les Garrigues - Casa de 1569 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer de l'Església-Plaça de l'Església
A la part alta del carrer de l'Església hi ha una façana de gran interès que, curiosament, no està inclosa a l'Inventari del Patrimoni. La casa va ser integrada a la parcel·la que dóna a la plaça de l'Església, on ara hi ha l'entrada, en una reforma que el Cadastre situa l'any 1951. La façana, tanmateix, s'ha mantingut prou ben conservada. Consta de planta baixa, pis i golfes i està construïda amb carreus de mida mitjana, irregulars però ben carejats i enfilats. Les golfes s'obren amb un seguit d'arcs de mig punt a tall de galeria. La porta, ara inhabilitada i parcialment cegada, està feta amb grans dovelles configurant un arc molt rebaixat. A la clau hi ha inscrita la data de 1569.