Portals adovellats
(El Soleràs - Les Garrigues)

El Soleràs - Portal adovellat

El Soleràs - Portal adovellat (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Diversos carrers del poble
Un dels trets característics del poble del Soleràs són els portals adovellats, de mig punt, que s'han conservat a moltes cases del nucli més antic. Tret d'algun que està datat, és difícil establir el moment en què van ser construïts. Alguns es poden remuntar als segles XV i XVI i altres -en general més estrets i de dovelles més curtes- són dels segles XVIII i XIX. És un encert que molts d'aquests portals hagin estat respectats en les reformes modernes que s'han anat efectuant en aquestes cases. Cal destacar la qualitat en la talla de les dovelles d'alguns d'aquests portals.