Creu de la Santa Missió
(El Soleràs - Les Garrigues)

El Soleràs - Creu de la Santa Missió

El Soleràs - Creu de la Santa Missió (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusCreus monumentals
Situació Camí de l'Ermita
La Santa Missió era un conjunt de sermons, prèdiques i exercicis espirituals que s'efectuaven en unes dates i llocs concrets amb l'objectiu d'adoctrinar la gent que hi vivia. Duraven uns quinze dies i eren oficiades per un o diversos sacerdots. Tot i que el seu origen és molt antic, va ser durant les primeres dècades del franquisme, als anys quaranta i cinquanta del segle XX, quan van assolir el seu màxim apogeu. Com a record d'aquestes missions solien construir-se creus testimonials, de les quals en podem trobar nombroses mostres a tot el país. Al Soleràs, on es va construir també l'ermita, se'n va situar una, al costat del nou temple. És una creu de pedra, amb un capitell que recorda les antigues creus de terme, situada sobre un pedestal de base esglaonada.