Església de Sant Josep
(Bovera - Les Garrigues)

Bovera - Església de Sant Josep

Bovera - Església de Sant Josep (Foto: Albert Esteves, 2020)

Bovera - Església de Sant Josep. Façana lateral amb el portal de l'església antiga

Bovera - Església de Sant Josep. Façana lateral amb el portal de l'església antiga (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer Baix, 3
Església neoclàssica construïda l'any 1887 per substituir l'antiga església de la Nativitat de la Mare de Déu, del segle XIII-XIV, de la qual només en resta el portal, visible en el mur lateral. És un edifici de nau única, coberta amb volta de canó amb llunetes, capelles laterals i capçalera recta. Té un campanar vuitavat situat a l'eix de la façana principal. Aquesta presenta un cos central més elevat, emmarcat amb un regruix, que té una imposta damunt la porta simulant un entaulament, damunt del qual hi ha una fornícula apetxinada amb la imatge de la Mare de Déu. La porta és de mig punt, amb les dovelles i els brancals decorats amb uns relleus senzills. A la llinda hi ha el símbol de sant Joan Baptista.

En la construcció del temple es van utilitzar materials procedents de l'església antiga. Per això alguns carreus encara mostren els símbols dels picapedrers.

L'altar major va ser fet l'any 1942 per Rossend Escolà, de Palma d'Ebre.