Park Güell: casa Larrard (Escola Baldiri Reixac)
(Barcelona | La Salut - Barcelonès)

Barcelona - Casa Larrard

Barcelona - Casa Larrard (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Park Güell. Olot, 29
En origen era una antiga masia, del segle XVIII, coneguda com a Can Muntaner de Dalt, que va ser adquirida, amb els seus terrenys, per Eusebi Güell, el qual va reformar i habilitar la casa com a residència d'estiueig. Gaudí hi va afegir el porxo, l'hivernacle i un nou accés a la capella. Després de la mort de Güell, l'arquitecte Josep Goday va ampliar el conjunt i el va reformar de nou per convertir-lo en escola. Inaugurada durant l'Exposició Universal del 1929, avui en dia continua acollint infants sota el nom d’Escola Baldiri Reixach.

Martínez Lapeña-Torres Arquitectes van fer una readaptació de l'espai a les necessitats actuals, entre 1992 i 1994.