Capella de Sant Sebastià
(El Vilosell - Les Garrigues)

El Vilosell - Església de Sant Sebastià

El Vilosell - Església de Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Plaça de Sant Sebastià, 21
Situada extramurs, en una cruïlla de camins, és una capella del segle XVI, d'una sola nau rectangular, bastida amb carreus regulars, ben escairats, i reforçada amb contraforts laterals. La porta és d'arc escarser, motllurada. La nau està il·luminada per dues petites obertures frontals, molt baixes, i un òcul a la part superior. Al capdamunt, una petita espadanya.

Va ser consagrada el dia de sant Sebastià de 1561 per mossèn Gaspar Hondara, amb motiu d'una epidèmia de pesta. Aquest sant és considerat per la tradició popular com a protector contra les epidèmies. Comptava amb un retaule de fusta dedicat al sant, destruït l'any 1936.