Cal Colom
(El Vilosell - Les Garrigues)

El Vilosell - Cal Colom

El Vilosell - Cal Colom (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer del bisbe Caixal, 2
Casa coneguda també amb el nom de cal Pere Vicenç i ca la Gregòria. Molt ben restaurada, té la particularitat d'estar travessada per un corredor cobert, obert a banda i banda per sengles arcs de mig punt, que enllaça el carrer Bisbe Caixal i el carrer de Mitjavila. A l'interior d'aquest passatge hi ha una capelleta -segurament una antiga finestra- d'arc ogival. Pel que fa a la porta principal, és adovellada, de mig punt, retallada interiorment amb un perfil rectangular. Es pot llegir, en una dovella, la data de 1718, segurament l'any en què va ser reformada, tot i que el seu origen ha de ser anterior.