Can Franquesa
(Santa Coloma de Gramenet - Barcelonès)

Santa Coloma de Gramenet -  Can Franquesa

Santa Coloma de Gramenet - Can Franquesa (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1997)

Situació Av. Francesc Macià, 176
Can Franquesa, situada vora la carretera de Montcada, havia estat una important casa de pagès originada segurament durant el segle XVIII, amb totes les dependències pròpies d'una explotació agrícola i amb una gran extensió de terreny. A l'inici del segle XX estava en molt mal estat i va ser enderrocada pel seu propietari, Manuel Bertrand, que va fer construir al mateix lloc l'actual torre modernista.
És un edifici de planta quadrada amb un cos sobrealçat, a manera de torre-mirador, i cobertes amb teula a quatre vessants. La decoració exterior utilitza elements decoratius neogòtics, especialment visibles a les llindes de les finestres.