Font de Sant Miquel o dels 7 brolladors
(El Vilosell - Les Garrigues)

El Vilosell - Font de Sant Miquel. Indicador de les rutes

El Vilosell - Font de Sant Miquel. Indicador de les rutes (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació A pocs metres de l'ermita de Sant Miqel de la Tosca
Molt a prop de l'ermita de Sant Miquel de la Tosca hi ha les fonts d'on neix el riu Set. La font de Sant Miquel, enclavada a la roca, té, en referència al nom del riu, set brolladors, que aboquen l'aigua a una pica o abeurador excavada a la mateixa roca. És un indret humit i en general ombrívol, però d'una gran bellesa. Al seu voltant hi ha una àrea de lleure amb taules i bancs de pedra per passar-hi el dia.

Des d'aquest indret neixen diversos camins. Un d'ells porta a la capella de Crucifici. Un altre puja fins a la punta del Curull o la tossa del Quico, cim de la serra de la Llena.