Cal Gassió
(La Pobla de Cérvoles - Les Garrigues)

La Pobla de Cérvoles - Cal Gassió

La Pobla de Cérvoles - Cal Gassió (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Plaça de l'Església, 3
Casa situada a un extrem de la plaça de l'Església, construïda o reformada l'any 1796, data que podem veure inscrita a la porta i a la llosana del balcó, en tots dos casos envoltada d'unes volutes barroques. Damunt de la porta es conserva un ampit solitari, única resta d'una finestra desapareguda. És remarcable la llosana del balcó, amb un relleu en forma de petxina.

La família Gassió és considerada com una de les primeres nissagues del repoblament, documentada a la Pobla des de 1330 (Marc Gassió). Se sap que al segle XVII posseïa un molí. La casa va ser construïda en època de Salvador Gassió (1728-1824), casat amb Paula Puigdengoles, i del seu fill Pau Gassió (1760-1836).